BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrix bij première van voorstelling Juliana

Prinses Beatrix woonde zaterdagavond de première bij van een voorstelling over haar moeder. De muzikale theaterlezing Juliana, moeder van het volk - over koningschap en emancipatie ging in première in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Het theaterstuk is een ode aan koningin Juliana voor haar menselijkheid als staatshoofd en als moeder van vier dochters. Volgens de stichting Julius Leeft, die haar tienjarig bestaan viert, was Juliana een rolmodel voor veel vrouwen in Nederland, de toenmalige Nederlandse Antillen en Suriname.

De teksten voor de voordrachten en liedjes zijn speciaal voor deze voorstelling geschreven en worden begeleid door historische filmfragmenten. Onder anderen Thom Hoffman, Paulette Smit en Kenneth Herdigein werken mee aan de voorstelling. John Leerdam is regisseur.

Stichting Julius Leeft! is in 2005 opgericht met als doel de relatie van Nederland met de voormalige koloniën in de vorm van een theatervoorstelling te belichten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: