BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Camilla versiert kerstboom met zieke kinderen

Het is niet elke dag dat het Britse publiek Camilla op haar knieën ziet bewegen over de met kruimels bedekte vloer van de Morning Room van Clarence House. Maar het is ook niet elke dag dat de hertogin van Camilla ernstig zieke en terminaal zieke kinderen over de vloer krijgt om met hen de kerstboom te versieren en een maaltijd met worstjes en aardappelpuree ('bangers and mash') te hebben.

"Het is een van de meest bijzondere dingen die we in een jaar doen. Ik zou het voor geen goud willen missen”, aldus Camilla, die ook zelf het eten serveerde.

De bijzondere bezoekers dinsdag waren afkomstig van het Helen & Douglas House Hospice, waarvan Camilla sinds 2007 beschermvrouw is, en van het Taxidrivers Fund. Beide organisaties, die het moeten hebben van donaties, vangen kinderen op met ernstige of terminale ziekten. De kerstviering, dit jaar voor de zevende keer georganiseerd, betekent een onvergetelijk dagje uit, en helpt de aandacht te vestigen op het werk van het hospice.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: