BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles betaalt mee aan restauratie kerk

Prins Charles betaalt mee aan de restauratie van een kerk in het centrum van de Noord-Ierse stad Belfast die hij eerder dit jaar bezocht. De prins heeft een bedrag van 2000 pond (ruim 2700 euro) gedoneerd, meldt The Irish News.

De gulle gift van Charles wordt volgens de krant gebruikt om de torenspits van de St. Patrick's Church te restaureren. De werkzaamheden gaan volgend jaar van start. De eerste fase van het project kost ruim 2 miljoen euro, maar dat bedrag is nog niet bij elkaar gesprokkeld en dus duurt het nog wel even voordat alles klaar is.

De prins van Wales bracht in mei een bezoek aan de kerk. Hij kreeg er een rondleiding, sprak met hoogwaardigheidsbekleders en bestudeerde de restauratieplannen. Charles noemde het gebouw toen al 'prachtig'. Pastoor Michael Sheehan laat weten dat de donatie van de 67-jarige royal hem aangenaam heeft verrast.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: