BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles bezoekt slachtoffers overstromingen

De kerstvakantie is voor prins Charles nog niet begonnen. Pas donderdag wordt hij verwacht op het landgoed Sandringham, waar de koninklijke familie sinds jaar en dag Kerstmis doorbrengt. Charles is maandag in het noordwesten van Engeland voor een bezoek aan slachtoffers van de recente overstromingen in het graafschap Cumbria.

De prins van Wales is maandagmorgen zijn werkbezoek begonnen in Carlisle, om te zien hoe de stad zich herstelt van de watersnood die werd veroorzaakt door een hevige storm. Zijn eerste halteplaats was de McVitie'sfabriek en daarna zou hij ook ontmoetingen hebben met bewoners en reddingswerkers. Maandagmiddag wordt Charles verwacht in Appleby.

De prins en echtgenote Camilla zijn traditioneel de laatste van de koninklijke familie die naar Sandringham komen, waar koningin Elizabeth en prins Philip hun familie om zich heen verzamelen voor kerst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: