BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een emotionele dag voor prins Harry

Prins Harry werd woensdagochtend emotioneel toen hij in het Zuid-Afrikaanse nationaal park Kruger een dode neushoorn trof. Volgens verschillende Britse media wist de prins niet wat hij moest zeggen toen hij het karkas van een vrouwtje naast dat van haar jong zag liggen. De dieren waren slachtoffer van stropers.

“Dit is van Zuid-Afrika”, zei Harry uiteindelijk over de neushoorns. “En anderen hebben hen gestolen.” Harry kon er volgens Daily Mail niet over uit dat de dieren zijn gedood enkel voor hun hoorns. De prins zou hebben beloofd dat de verantwoordelijke stropers worden gepakt.

Harry ging in Kruger National Park op pad met rangers die stropers proberen te pakken. De prins zag hoe ze bewijs verzamelden bij de karkassen die maandag werden gevonden. “De prins was aangedaan”, zei majoor-generaal Johan Jooste, hoofd van Krugers anti-stroperij team. “Hij sprak met de jongens en zei meerdere keren hoe zinloos hij het vond.”

De prins was afgelopen zomer ook in het zuiden van Afrika, waar hij zich drie maanden inzette voor natuurbehoud. Harry deelde woensdag via Instagram een aantal foto’s en video’s van die reis. De prins riep op de strijd tegen illegale stroperij te steunen.

Zaterdag ziet u in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van het bezoek van prins Harry aan Zuid-Afrika.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: