BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een koningin Juliana monument in Den Haag

Koningin Juliana krijgt een monument in Den Haag. Het werk wordt gemaakt door kunstenares Ingrid Mol. Het komt voor station Den Haag Centraal te staan, op het Koningin Julianaplein. De onthulling is in 2018. De gemeente heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Het ontwerp wordt maandag gepresenteerd. Het is niet bekend hoeveel het beeld gaat kosten. Het laat Juliana met drie figuren zien, op werkbezoek in een drassig Hollands polderlandschap. "Juliana luistert intens en kijkt in de verte'', schreef burgemeester Jozias van Aartsen.

Bij de presentatie is ook het ontwerp van een standbeeld voor Johan Rudolf Thorbecke te zien. De bouwer legt daar momenteel de laatste hand aan. Het beeld wordt binnenkort onthuld in de buurt van de Tweede Kamer. Thorbecke schreef de grondwet van 1848, de basis van de huidige democratie in Nederland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: