BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Eenzame kerst voor koning Filip

Woensdag wordt er in het Koninklijk Paleis in Brussel het traditionele kerstconcert gegeven. Filip nodigde zijn familie uit maar behalve zijn vrouw en kinderen laat iedereen verstek gaan.

Prinses Astrid is niet aanwezig. Zij viert met haar gezin de 60e verjaardag van echtgenoot prins Lorenz. Maar ook prins Laurent en zijn vorig jaar wel aanwezige vrouw prinses Claire ontbreken. Laurent ligt alweer maanden overhoop met zijn broer en trekt net als tijdens het koningschap van zijn vader koning Albert II zijn eigen plan.

Koning Albert en koningin Paola tenslotte zijn ook niet van de partij. Zij proberen alle openbare plichtplegingen zoveel mogelijk te mijden, en hebben naar verluidt een koele verhouding met koning Filip. 'Eenzaam kerstconcert voor koning Filip', concludeerde Het Nieuwsblad dan ook.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: