BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Henri vervangt kersttoespraak

Groothertog Henri heeft het dit jaar helemaal anders aangepakt dan andere jaren. De kersttoespraak die hij traditioneel op kerstavond hield is donderdag vervangen door een strak geregisseerd interview, waarin dezelfde onderwerpen die de groothertog doorgaans zou aansnijden in zijn kerstrede vragenderwijs aan bod kwamen.

Henri nam het afgelopen jaar door met journaliste-presentatrice Mariette Zenners van RTL Tele Lëtzebuerg, en het gesprek werd ook gehouden in het Lëtzebuergesch, de officiële taal van het groothertogdom. De groothertogdom oogde door de nieuwe vorm van presentatie van zijn kerstboodschap meer ontspannen.

De onderwerpen die werden aangesneden in het twintig minuten durende gesprek waren geen verrassing. De terreuraanslagen in Parijs, het Luxemburgse voorzitterschap van de EU, de vluchtelingenstroom, de economische ontwikkelingen en de aanstaande 95e verjaardag van groothertog Jean waren enkele thema's die aan bod kwamen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook