BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Jean krijgt een groot verjaardagsconcert

Groothertog Jean van Luxemburg krijgt een groot verjaardagsconcert. Luxemburgers die het concert op 9 januari willen bijwonen, kunnen zich vanaf donderdag opgeven door te bellen of te mailen. Wie het eerst reageert, maakt het meeste kans op een gratis entreebewijs voor de Philharmonie.

Groothertog Jean wordt op 5 januari 95 jaar. Het muzikale eerbetoon is enkele dagen later. Ook bij de negentigste verjaardag van de groothertog, die de troon bezette van 1964 tot 2000, werd zo'n concert gehouden, in aanwezigheid van de hele groothertogelijke familie en het Belgische koningspaar Albert en Paola.

Jean is vader van de huidige groothertog Henri. Hij neemt slechts bij hoge uitzondering deel aan het openbare leven, maar verschijnt wel bij belangrijke familiegebeurtenissen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: