BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Haakon en Mette-Marit bij Nobelconcert

Het Noorse kroonprinselijk paar is vrijdagavond in de Telenor Arena in Oslo aanwezig bij het 22ste Nobelprijs voor de Vrede Concert. Die muzikale happening maakt sinds 1994 deel uit van de festiviteiten rond de uitreiking van de prestigieuze prijs in Noorwegen.

De prijs werd donderdag overhandigd aan het Tunesische kwartet dat een nationale dialoog hield tijdens de Jasmijnrevolutie. Daarmee voorkwam het kwartet een burgeroorlog in Tunesië. Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit woonden ook al de prijsuitreiking bij, samen met koning Harald en koningin Sonja.

Ook schoven ze aan aan het banket dat ter ere van de vertegenwoordigers van de vakbond UGTT, de werkgevers UTICA (Tunesische Industrie- Handels- en Ambachtsbond), de mensenrechtenliga LTDH en de nationale orde van advocaten, werd gegeven. Mette-Marit was met zoontje prins Sverre Magnus 's ochtends ook bij een Nobelprijs vredesbijeenkomst voor de jeugd.

Het concert vrijdagavond, dat live op YouTube was te zien, werd gepresenteerd door Jack Leno, en er waren optredens van onder meer de Tunesiër Emel Mathlouthi, van Kygo, Aurora en Jason Derulo.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: