BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry en William trappen een balletje

De Britse prins William en zijn broer Harry hebben zich donderdag flink ingespannen. De twee speelden met wat anderen een potje voetbal tegen het team van Castle Rising. Dat plaatsje ligt vlak bij Sandringham, de winterresidentie van de Engelse koninklijke familie. De voetbalwedstrijd op de dag voor kerst is een jaarlijkse traditie voor de prinsen.

Van prins Harry is bekend dat hij graag rugby speelt, maar volgens The Telegraph zette hij zich erg in tijdens het voetballen, ondanks de regen en de gierende wind. Normaal gesproken spelen de prinsen in verschillende teams, maar dit jaar waren ze in hetzelfde team ingedeeld, dat de wedstrijd ook won met 4-1.

Ongeveer tweehonderd mensen keken naar de wedstrijd, die werd gespeeld op het terrein van Sandringham. De prinsen scoorden zelf niet, maar drie van de vier doelpunten werden gemaakt door de jongste speler, een jongen van dertien uit de omgeving. Kate, de vrouw van William, was er niet bij. Zij was naar verluidt thuisgebleven bij hun kinderen prins George en prinses Charlotte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: