BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hond Bhumibol overleden

Koning Bhumibol van Thailand is in het Sririraj-ziekenhuis in Bangkok op de hoogte gesteld van het overlijden van zijn lievelingshond Tong Daeng, zo heeft het paleis maandag bekendgemaakt. In een officiële verklaring werd de dood van de voormalige zwerfhond, dat eerder al op sociale media was gemeld, bevestigd.

De zeventien jaar oude hond stierf zaterdag in het Klai Kangwon-zomerpaleis in Hua Hin aan ouderdom, aldus een bericht van de faculteit diergeneeskunde van de Kasetsart Universiteit. De hond werd al enige tijd door dierenartsen behandeld en had last van een slechte lever, nieren en andere vitale organen. "De hond heeft een lang leven gehad”, aldus de verklaring.

Het overlijden van de hond is groot nieuws in Thailand. De koning is de afgelopen zeventien jaar vaak samen met Tong Aeng gefotografeerd en gefilmd en hij schreef ook een biografie over haar. Vorig jaar prijkte het dier nog samen met de koning op de nieuwjaarskaart.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: