BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip reageert op kritiek

De Belgische koning Filip hoorde dinsdag ‘veel leed’ toen hij de families van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako (Mali) ontmoette. Dat zei de koning woensdag tijdens een officieel bezoek aan het Waals parlement in Namen.

Dat leed doet Filip bepaalde ‘futiliteiten’ relativeren, zaken die in zijn ogen ‘weinig te maken hebben met de essentie van het leven’. Volgens Belga verwees Filip daarmee naar het relletje van dinsdag.

De Franse krant Le Canard enchaîné publiceerde een foto van de koning en koningin Mathilde in een Frans kuuroord. Die werd genomen terwijl in Brussel de terreurdreiging tot het hoogste niveau was opgevoerd.

Het kabinet van premier Charles Michel liet dinsdag al weten dat de koning, ook tijdens zijn verblijf in Frankrijk, permanent op de hoogte gehouden werd van de situatie in Brussel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: