BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander op bezoek bij NAVO

Willem-Alexander brengt later deze week een bezoek aan de NAVO. De koning is donderdag te gast in het hoofdkwartier in Brussel.

Willem-Alexander begint zijn bezoek met een kranslegging bij het herdenkingsmonument van het NAVO-hoofdkwartier. Vervolgens spreekt de koning met de secretaris-generaal van de NAVO en ontmoet hij de permanente vertegenwoordigers, die zitting hebben in de Noord-Atlantische Raad.

Na het bezoek aan het hoofdkwartier in Brussel reist Willem-Alexander door naar Mons, naar het militaire hoofdkwartier Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE). Daar spreekt de koning met de Supreme Allied Commander Europe en krijgt hij een rondleiding in het Comprehensive Crisis and Operations Management Centre (CCOMC).

Terwijl Willem-Alexander in België is, woont Máxima in Amsterdam de uitreiking van de Prix de Rome bij. De prijs voor beeldend kunstenaars wordt donderdagmiddag overhandigd aan een van de vier genomineerden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: