BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima in Washington bij forum

Koningin Máxima is dinsdag in Washington om een forum voor inclusieve financiering bij te wonen. Ze doet dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Op het forum in het gebouw van de Treasury, het Amerikaanse ministerie van Financiën, wordt gesproken over het verbeteren van wereldwijde toegang tot financiële diensten. Nog altijd hebben 2 miljard mensen geen bank- of spaarrekening, verzekeringen of pensioenen, waardoor zij worden beperkt in hun economische ontwikkelingsmogelijkheden.

Koningin Máxima heeft tevens diverse bilaterale overleggen en neemt deel aan de paneldiscussie 'toegang tot financiële diensten voor het wereldwijd verbeteren van welzijn en inclusieve economische groei'. Onder de andere deelnemers zijn Jack Lew, minister van Financiën van de Verenigde Staten, en Microsoft-oprichter Bill Gates.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: