BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar België praat over preventie radicalisering

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdag gepraat met mensen die 'actief zijn in de sociale integratie, de preventie van radicalisering en het volgen van jonge geradicaliseerden', zo laat het Belgische hof weten.

De koning en zijn vrouw ontvingen het bezoek voor de werkvergadering op het paleis in Brussel. Het hof heeft foto's van het koningspaar en hun bezoek gedeeld.

Onder het bezoek waren onder anderen de burgemeester van Vilvoorde, de voorzitter van het platform van Vlaamse imams, een hoogleraar van de Universiteit Gent en de schrijver van het toneelstuk Djihad, een kritisch-satirisch theaterstuk over drie jongeren die naar Syrië vertrekken.

Dit gezelschap was donderdag niet het enige bezoek voor de koning. In de middag ontving hij Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: