BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningsspelen op 22 april 2016

Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar begint de inschrijving voor de vierde aflevering van de Koningsspelen. Op 4 januari vindt in Amsterdam in aanwezigheid van onder andere Richard Krajicek de aftrap plaats voor de spelen die op 22 april worden gehouden, enkele dagen voor Koningsdag 2016.

Koning Willem-Alexander bedacht de spelen in 2013, vlak voor zijn troonsbestijging om ook de jongste jeugd bij die gelegenheid te betrekken en om aandacht te vragen voor beweging, sport en spel. De Koningsspelen beginnen met een gezamenlijk ontbijt, waarvoor koning en koningin dit jaar in Leiden ook aanschoven, en daarna zijn er voor alle aangemelde scholen en scholieren tal van sportieve activiteiten.

Dit jaar namen in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk 1,2 miljoen kinderen deel aan het sportfestijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: