BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke chocolatier doet een boekje open

Prins William was nauw betrokken bij de keuze van de taarten die de gasten op zijn huwelijk voorgeschoteld kregen. Dat heeft de Britse chocolatier Barry Colenso, die de taart gemaakt heeft, verteld aan het blad Hello!

Bij het huwelijk van prins William en hertogin Catherine stonden er twee taarten op tafel: een traditionele fruittaart én een chocoladetaart. Deze laatste taart was gebaseerd op William’s favoriete ‘afternoon tea cake’. Als kind was hij dol op deze zoete snack en dus wilde hij deze in groot formaat op zijn huwelijk.

Barry Colenso kreeg van Buckingham Palace het recept van de ‘afternoon tea cake’  met de opdracht er een huwelijkstaart van te maken. Barry en zijn team werkten bijna een maand lang dag en nacht aan de taart. De taart werd versierd met verschillende bloemen van witte chocolade. Nadat het hof het ontwerp voor de versiering had goedgekeurd duurde het maken van één bloem maar liefst zes uur.

Toen de taart bijna klaar was is de prins zelf ook even bij Barry Colenso langs geweest. Volgens Colenso was William heel dankbaar voor al het werk. In het interview noemt Colenso het maken van de huwelijkstaart niet alleen bijzonder stressvol, maar ook een fantastische ervaring.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: