BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kritiek op koning Filip in kuuroord

Verschillende Belgische media hebben kritiek op de manier waarop koning Filip om is gegaan met de terreurdreiging in België. Terwijl in Brussel de terreurdreiging tot het hoogste niveau was opgevoerd, waren de Belgische koning en zijn vrouw Mathilde in een kuuroord in Bretagne. Filip werd op 20 november gefotografeerd in badjas met een cocktail. Het satirische weekblad La Canard enchaîné zal deze foto vandaag plaatsen.

Het Nieuwsblad verklaarde dinsdagochtend al waarom de Belgische vorst niets van zich liet horen toen de alarmfase in Brussel zaterdag 21 november tot het hoogste niveau werd opgeschaald. Koning Filip en koningin Mathilde hadden eerder het weekend in Bretagne gepland en de reden voor hun korte verblijf daar is een privézaak, zei een paleiswoordvoerder.

Le Canard toont met de foto van Filip aan dat het Belgische koningspaar in een kuuroord verbleef op het moment dat militairen in Brussel patrouilleerden en het openbare leven er vrijwel tot stilstand kwam. Volgens persbureau Belga liet de koning zich tijdens zijn vakantie wel permanent informeren door premier Charles Michel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: