BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margrethe bereidt live toespraak voor

Koningin Margrethe vertrekt woensdag van Marselisborg Slot, waar ze de kerstdagen doorbracht naar Fredensborg Slot, haar residentie even buiten Kopenhagen. Daar bereidt ze zich voor op het uitspreken van haar nieuwjaarstoespraak op 31 december.

Anders dan de meeste van haar koninklijke collega's doet de Deense vorstin dat live. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat de toespraak wordt gehouden in Fredensborg en niet in het koninklijk paleis in Kopenhagen.

De voorplaats van het Slot wordt donderdagmiddag opengesteld voor het publiek, dat traditioneel met champagneglazen en zelfs picknickmanden naar Fredensborg komt om de toespraak op grote schermen te kunnen volgen. De Koninklijke Garde geeft een speciale voorstelling, en er is een feestelijke stemming voor het paleis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: