BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Medeleven prins Charles maakt indruk

Prins Charles heeft er een aantal fans bij. Zijn bezoek maandag aan het begin van deze maand door overstromingen getroffen graafschap Cumbria was een schot in de roos meldden Britse media die verslag deden van zijn visite aan Carlisle en Appleby.

De prins van Wales ontmoette mensen die door de watersnood hun huis uit moesten en die ook de kerstdagen elders moeten doorbrengen. "Hij had oprechte belangstelling en wilde tot in detail weten hoe ik me red, en wat voor hulp ik heb gehad”, zei Barry Cookson na afloop tegen de Telegraph.

"Hij was heel aardig en ik had het gevoel dat hij hier echt wilde zijn en ook niet wilde wachten tot na Kerstmis. Dat is hoeveel hij om ons geeft”, meende Cookson. "Het is een goede manier om te laten zien dat we een week voor kerst nog altijd worstelen met de gevolgen van de overstromingen.”

Belangstelling

Ook David Richardson, wiens huis aan het begin van de maand zestig centimeter onder water stond, was blij met de komst en belangstelling van Charles. "Het was heel fijn hem te zien, en hij stelde iedereen op hun gemak. Hij heeft een zwak voor Cumbria, en wilde ons laten weten dat we bikkels zijn die dit soort tegenslagen kunnen overwinnen.”

De prins bezocht ook een koekjesfabriek en een gemeenschapscentrum. Hij sprak behalve met getroffen inwoners van beide plaatsen ook met reddingswerkers en militairen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: