BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Militaire agendapunten voor koning

Koning Willem-Alexander is zaterdag bij de viering van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers in Rotterdam. Na afloop van de ceremonie neemt de koning op de Coolsingel voor het stadhuis een defilé af. Zo'n tweeduizend oud-mariniers, personeel van de vloot en een eenheid van de Britse Royal Marines lopen mee. Ook zijn er verschillende historische en hedendaagse voertuigen te zien. Het defilé wordt afgesloten met een luchtdefilé.

Willem-Alexander heeft volgende week nog een militaire activiteit in zijn openbare agenda staan. Op donderdag 17 december bezoekt hij het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel. Hij legt een krans bij het herdenkingsmonument, spreekt secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO en krijgt een rondleiding in het Comprehensive Crisis and Operations Management Centre.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: