BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Overzicht: Koninklijke kerstoutfits

Nog even en dan is het kerst. Naast de voorbereidingen voor het diner en het inkopen van de cadeaus lopen veel vrouwen rond met de vraag: ‘Wat moet ik aan?’. Om deze dames een handje te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van feestelijke outfits van de royals van de afgelopen jaren. Wellicht inspireert het u voor de feestdagen!

Zwart

Op de première van de film Nova Zembla in 2011 verschijnt koningin Máxima in een lange, zwarte, one-shoulder jurk van Ralph Lauren. Een simpele maar prachtige outfit.

Fluweel is één van de wintertrends van 2015. De Deense prinses Mary is er al vroeg bij en draagt deze stof in april naar het vijfenzeventigste verjaardagsfeest van koningin Margrethe.

Rood

Bij kerst denken we aan de kleur rood. Het dieprode jurkje dat koningin Letizia deze zomer droeg tijdens een diner met president Hollande in Parijs, straalt pure glamour uit.

Dat de outfit met kerst mag glanzen is algemeen bekend. In 2013 werd koningin Silvia zeventig jaar en vierde dit met een gala. De Zweedse koningin verscheen in een glanzende rode jurk waarmee ze haar leeftijd even aan de kant zette.

Koningin Silvia van Zweden

Het hoeft natuurlijk niet altijd een jurk te zijn. Prinses Charlène van Monaco schitterde tijdens het Rode Kruis Gala van 2015 in een Valentino broekpak. Koningin Máxima had precies dezelfde outfit al klaarliggen voor de opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Prinses Charlene van Monaco

Groen

Tijdens het staatsbezoek aan Japan draagt koningin Máxima een groen jurkje met peplum van modehuis Natan. De kleur van de jurk past perfect bij de feestdagen.

De kleur groen staat ook erg elegant bij prinses Beatrix. Bij de opening van de tentoonstelling ‘Held op Sokkel’ droeg de prinses een donkergroen mantelpakje waar elke dame met kerst in zou stralen.

Glitter

Maar mocht u deze kerst echt willen stralen, ga dan voor veel glitters. Hertogin Catherine durfde het aan op de uitreiking van de Tusk Conservation Awards in 2013. Wellicht iets voor u?

Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: