BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert krijgt onderscheiding in Parijs

Prins Albert van Monaco heeft dinsdag in het Elysée paleis in Parijs een onderscheiding ontvangen uit handen van de Franse president François Hollande. Hij kreeg de versierselen omgehangen behorend bij zijn benoeming tot commandeur van maritieme verdienste.

De Orde van Maritieme Verdienste is in 1930 ingesteld om met name zeevarenden te kunnen belonen voor bijzondere inzet op zee, maar prins Albert kreeg de onderscheiding voor zijn werk ten behoeve van het behoud en bescherming van de zeeën en oceanen. Daartoe behoorden ook zijn reizen naar de Noord- en Zuidpool en zijn betrokkenheid bij een internationaal verbod op de vangst van blauwvistonijn in de Middellandse Zee.

Prins Albert is in Parijs voor de VN-klimaatconferentie. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad op 13 november heeft de prins woensdag een bloemenkrans geplaatst buiten de concertzaal Bataclan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: