BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles pleit in Parijs voor behoud bos

Prins Charles heeft dinsdag tijdens de klimaattop in Parijs een krachtig pleidooi gehouden voor een betere bescherming van bossen en tropische regenwouden. De prins wil dat landen sneller actie ondernemen om bossen duurzamer te beheren.

"Dit onderwerp is zo belangrijk dat we ons geen fouten kunnen veroorloven. Het is heel eenvoudig. We moeten onze bossen redden, omdat er geen plan B is om klimaatverandering te tackelen", zei de Britse troonopvolger.

De prins van Wales hield zijn toehoorders voor dat mensen in de toekomst bossen meer dan ooit nodig hebben. "Het herstel van bossen en boslandschappen mag geen bijzaak zijn. In tegendeel, het stopzetten van ontbossing en het tegengaan van verdere aantasting verdient de hoogste prioriteit. Als de aarde twee graden opwarmt hebben we nog veel meer bomen nodig. Alleen wat minder kappen dan voorheen is niet genoeg."

Prins Charles wees erop dat sinds 1950 al 500 miljoen hectare aan tropisch regenwoud verloren is gegaan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: