BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry speelt potje rugby

Prins Harry trok dinsdag zijn schoenen uit om met kinderen in Durban een vriendschappelijk potje rugby te spelen. De prins, die op bezoek is in Zuid-Afrika, coachte een team van schoolkinderen in een wedstrijd tegen kinderen onder leiding van de voormalige captain van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam, John Smith.

De kinderen speelden touch rugby, waarbij de spelers elkaar niet mogen tackelen, maar alleen met de handen mogen duwen. Het team van coach prins Harry, die een groot rugbyliefhebber is, verloor de wedstrijd.

Later op de dag bezocht de 31-jarige prins, in het kader van Wereld Aids Dag, een project dat straatkinderen begeleidt in hun overgang naar volwassenheid. De prins droeg daarbij een rood lint op zijn shirt, het symbool van de strijd tegen Aids. Harry volgde op het strand een training van de organisatie Surfers Not Street Children, waarbij de deelnemers een reddingsdemonstratie gaven.

Harry bezoekt woensdag het nationaal park Kruger. Donderdag op de laatste dag van zijn bezoek aan Zuid-Afrika gaat hij naar Johannesburg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: