BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Madeleine waarschuwt vakantiegangers

Prinses Madeleine van Zweden roept Zweedse vakantiegangers op goed uit te kijken in het buitenland en signalen van kindermisbruik te melden aan de Zweedse politie. Madeleine plaatste maandag een foto op haar Facebookpagina waarmee ze aandacht vraagt voor een campagne om seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan.

Met een foto waarop een zonnebril prijkt, maar ook zonnebrand, een paspoort en een fotocamera vraagt de Zweedse prinses aandacht voor een campagne die gericht is op Zweedse toeristen. Die roept Zweedse reizigers op om tijdens hun kerstvakantie goed op te letten en aangifte te doen bij vermoedens van kindermisbruik.

Prinses Madeleine is net als haar moeder, koningin Silvia, actief voor de World Childhood Foundation. De organisatie die strijdt tegen kindermisbruik en mensenhandel is een van de initiatiefnemers van de campagne. Uit onderzoek blijkt dat slechts een op de tien Zweden in actie komt als ze op hun vakantiebestemming misstanden tegenkomen. Voor deze groep is een website gemaakt waarop ze gemakkelijker informatie kunnen doorgeven aan de Zweedse politie.

Pass, pengar och #Resekurage. Ta med ditt civilkurage utomlands i jul och var med i kampen för barns rättigheter. Om du...

Posted by Princess Madeleine of Sweden on maandag 28 december 2015

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: