BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet in Genève voor het Rode Kruis

Prinses Margriet is vanaf vrijdag een week lang in Genève. Ze blijft tot en met donderdag 10 december in Zwitserland voor drie internationale bijeenkomsten van het Rode Kruis.

Margriet leidt de delegatie van het Nederlandse Rode Kruis, onder meer bij de internationale conferentie van de hulporganisatie. Die vindt eens in de vier jaar plaats. Deelnemers zijn alle 189 Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen in de wereld en de 195 staten die de verdragen van Genève hebben onderschreven.

Op de agenda staan onder meer de ontwikkeling en betere naleving van het humanitair oorlogsrecht, het voorkomen en strafbaar stellen van seksueel geweld, rampenvoorbereiding en het borgen van de veiligheid van hulpverleners en medische instellingen in conflictsituaties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: