BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet naar Genève voor Rode Kruis

Prinses Margriet is van vrijdag 4 tot en met donderdag 10 december in Zwitserland voor internationale bijeenkomsten van het Rode Kruis.

Prinses Margriet, die erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis is, woont in Genève drie internationale vergaderingen van het Rode Kruis bij. Ze leidt de delegatie van het Nederlandse Rode Kruis, onder meer bij de internationale conferentie van de hulpverleningsorganisatie. Die vindt eens in de vier jaar plaats. Aan de conferentie nemen naast alle 189 Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen in de wereld ook alle 195 staten deel die de verdragen van Genève hebben onderschreven.

In de Zwitserse stad wordt onder meer gesproken over een betere naleving van het humanitair oorlogsrecht en het voorkomen en strafbaar stellen van seksueel geweld. Ook rampenvoorbereiding en het borgen van de veiligheid van alle hulpverleners en medische instellingen in conflictsituaties staan op de agenda.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: