BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet reikt sportprijs uit

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen is dinsdag gekozen tot Paralympisch sporter van het jaar. De dertigjarige Woerdense kreeg de meeste stemmen van de aanwezige sporters en vakjury tijdens het Sportgala in de Amsterdamse RAI. Ze kreeg de bijbehorende Jaap Eden uit handen van prinses Margriet.

Griffioen was dit jaar bijzonder succesvol in de grand slams. Ze won de Australian Open en Roland Garros in het enkelspel. Met Aniek van Koot won ze de dubbeltitel op Roland Garros en Wimbledon. Griffioen en Van Koot wonnen ook de Wheelchair Double Masters, het officieuze wereldkampioenschap.

Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: