BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mary viert Kerst in geboorteland Australië

Australische media kijken reikhalzend uit naar de thuiskomst van kroonprinses Mary en haar gezin. Voor het eerst in vijf jaar brengt Mary de kerstdagen weer door bij haar familie in haar geboorteplaats Hobart, op het eiland Tasmanië.

Kroonprinses Mary heeft een nauwe band behouden met haar voormalige vaderland. Ze ondersteunt ook in Australië goede doelen en is sinds haar huwelijk in 2004 met echtgenoot kroonprins Frederik regelmatig ook voor officiële bezoeken naar Australië gereisd. Zo was het Deense kroonprinselijk paar in 2013 in Sydney voor de viering van het 40-jarig bestaan van de Opera. In 2011 was het hele gezin er op vakantie.

De aankondiging van Mary's komst was de afgelopen dagen dan ook groot nieuws. De kroonprinses wordt in Australië, waar koningin Elizabeth formeel de scepter zwaait en ook hertogin Catherine op veel belangstelling kan rekenen, een beetje als 'eigen' royalty geclaimd, en Mary heeft dat de afgelopen 11 jaar niet ontmoedigd. Ze poseert regelmatig exclusief voor Australische bladen, en draagt ook nadrukkelijk kleding van Australische ontwerpers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: