BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar bij begrafenis omgekomen agenten

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben dinsdag de begrafenis bijgewoond van de twee Spaanse agenten die op vrijdag 11 december bij een aanslag in Kabul om het leven kwamen.

Ook de Spaanse premier Mariano Rajoy en zijn echtgenote Elvira Fernández en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz waren aanwezig bij de uitvaart in Madrid.

Maandag had het koningspaar een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. De twee Spanjaarden werden gedood bij een aanslag van de Taliban op een gastenverblijf nabij de Spaanse ambassade in de hoofdstad van Afghanistan. Na de aanslag had de koning zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. Ook sprak hij zijn afschuw uit over de aanval en uitte hij zijn dankbaarheid en bewondering voor de Spanjaarden die hun land dienen en hun leven riskeren voor vrede en internationale veiligheid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: