BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrix viert jubileum interreligieus netwerk

Prinses Beatrix heeft het tienjarig jubileum van In Vrijheid Verboden gevierd. Het interreligieus netwerk, dat zich sterk maakt voor de democratie, viert zijn jubileum maandag in Utrecht.

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd op verschillende plaatsen in de stad gesproken, gemediteerd en gebeden voor vrede. Dit gebeurde in onder meer een synagoge, moskee, tempel en kerk. Daarna liepen de verschillende groepen naar het Domplein in wat ze omschreven als ‘een pelgrimstocht van bezinning en dialoog, pelgrimeren voor vrede’.

In TivoliVredenburg werd uitgebreid stilgestaan bij het tienjarig bestaan van In Vrijheid Verbonden. De bijeenkomst werd in 2005 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringjubileum van toenmalig koningin Beatrix.

Blauw Bloed was bij de middag aanwezig. Kijk zaterdag voor de reportage!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: