BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bezorgdheid om Britse prinsen William en Harry

Bill Clinton was bezorgd over de Britse prinsen William en Harry kort nadat hun moeder prinses Diana overleed in 1997. Dat zei hij destijds in een telefoongesprek met de toenmalige premier van Groot-Brittannië Tony Blair.

Een dag nadat Diana verongelukte in Parijs belde Clinton, die toen president van de Verenigde Staten was, om Blair te condoleren met de dood van de prinses van Wales. Beide mannen deelden vervolgens hun zorgen over de kinderen, schrijven Britse media op basis van documenten die zijn vrijgegeven door de Clinton Presidential Library.

"Ik maak me nu veel zorgen over die kinderen", zei Clinton. Blair erkende dat Diana een 'rots in de branding' voor hen was. "De oudste jongen, William, lijkt erg op haar. Hij staat met beide voeten op de grond en doet dingen die kinderen van zijn leeftijd doen", vervolgde hij. Blair zei ook dat ze zonder William en Harry waarschijnlijk al lang uit de publiciteit was verdwenen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: