BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse prinsen treuren om dood vriend

De Britse prinsen William en Harry hebben verdrietig gereageerd op het nieuws over de dood van een vriend. Het gaat om een ontdekkingsreiziger die geld inzamelde voor een van de liefdadigheidsinstellingen van de prins William.

Henry Worsley, een voormalig legerofficier, overleed kort nadat hij ziek werd toen hij solo probeerde Antarctica over te steken. In een ziekenhuis in Chili werd nog geprobeerd zijn leven te redden, maar dat lukte niet. De 55-jarige man had een bacteriële infectie opgelopen.

“Harry en ik zijn erg verdrietig”, staat in een verklaring van Kensington Palace. “Hij was moedig en vastberaden en wij zijn enorm trots dat we hem gekend hebben. We hebben een vriend verloren.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: