BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Camilla opent kinderopvang in Aberdeen

Camilla, de echtgenote van de Britse prins Charles, heeft donderdag een bezoek gebracht aan de universiteit van Aberdeen. De hertogin is hoofd van de universiteit, een ceremoniële functie.

De hertogin van Cornwall, die in Schotland bekendstaat als hertogin van Rothesay, opende in Aberdeen een kinderopvang en kreeg een rondleiding door de bibliotheek en een laboratorium. Camilla werd in juni 2013 benoemd tot hoofd van de universiteit, donderdag was de tweede keer dat ze de onderwijsinstelling bezocht. Clarence House deelde via Twitter foto's van het bezoek.

Camilla is het elfde hoofd van de Schotse universiteit. Ze is de eerste vrouw die de functie bekleedt. Drie jaar geleden nam ze het stokje over van Lord Wilson of Tillyorn. Destijds noemde ze de ceremoniële functie ‘een grote eer’.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: