BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine wordt beschermvrouw Wimbledon

Catherine, de hertogin van Cambridge, wordt de nieuwe koninklijke beschermvrouw van de All England Lawn Tennis & Croquet Club. Dat is de organisator van de wereldberoemde tenniskampioenschappen van Wimbledon. Catherine neemt de rol over van koningin Elizabeth, die de taak 64 jaar lang heeft vervuld.

Volgens de Sunday Times, die het nieuws zondag bekend maakte, wil de vorstin gezien haar gevorderde leeftijd het aantal organisaties (628) waar zij beschermvrouw van is, terugbrengen. Wimbledon is daar één van, en de tennisgekke Catherine is een goede vervanger.

Ook de Engelse Rugby Football Union krijgt een nieuwe koninklijke beschermer in plaats van koningin Elizabeth. Die maakt na 65 jaar plaats voor haar kleinzoon prins Harry, een hardcore fan van het Engelse rugby. Harry's broer prins William steunt de rugbyers van Wales en hun tante prinses Anne is beschermvrouw van de Schotse rugbybond.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: