BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charlène en Albert op bezoek bij de paus

Prins Albert van Monaco en zijn echtgenote prinses Charlène hebben maandag in Vaticaanstad een ontmoeting gehad met de paus. Vaticaanstad en Monaco zijn respectievelijk het kleinste en het op één na kleinste land van de wereld.

De ontmoeting tussen de hoofden van de twee kleinste landen ter wereld is het eerste staatsbezoek dat Charlène sinds de geboorte van de tweeling aflegt. De prinses beviel in december 2014 van Jacques en Gabriella.

Charlène was tijdens de audiëntie geheel in het wit gekleed. Het 'privilège du blanc' schrijft voor dat het dragen van witte kleding tijdens een pontificale audiëntie is voorbehouden aan katholieke koninginnen of de echtgenote van een katholieke monarch.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: