BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De nieuwjaarsontvangst van het koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aangekomen bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Daar wordt deze woensdag een receptie gehouden voor buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties.

De receptie is onderdeel van de traditionele nieuwsjaarsontvangsten. Dinsdag waren mensen uit de thuiszorg te gast in het paleis in de hoofdstad.

De koning viel op door zijn recent vernieuwde kapsel, waarbij zijn haren opzij zijn gekamd in plaats van de meer naturelle look die hij tot voor kort had. Koningin Máxima verraste met een oranje jurk van Mattijs van Bergen en met daaroverheen een bruine mantel die van prinses Beatrix is geweest. De koningin heeft de japon en mantel al eens gedragen tijdens het staatsbezoek aan Japan in 2014. De koning droeg op zijn jacquet de versierselen die horen bij de rang van Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De receptie wordt ook bijgewoond door Willem-Alexander's tante prinses Margriet en haar man prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: