BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Denen kunnen prins Henrik beter leren kennen

De Denen leren dit jaar wellicht een hele andere kant van prins-gemaal Henrik kennen. De echtgenoot van koningin Margrethe is onderwerp van een lezing.

Spreker Stig Ulrichsen kreeg toestemming van Henrik voor de lezingen. "In mijn ogen is hij een van de interessantste leden van onze koninklijke familie", vertelde Ulrichsen aan Billed Bladet. "Dus ik vroeg hem of hij het goed zou vinden als ik zijn verhaal zou vertellen. Hij vond het een leuk idee."

Ulrichsen deed ruim een halfjaar onderzoek naar de 81-jarige Henrik, die onlangs met pensioen is gegaan. "Ik sprak met talloze mensen die hem hebben ontmoet en anekdotes over hem met me deelden. Hij is een open man vol humor en houdt wel van een praatje."

Ulrichsen, die ook lezingen over onder anderen Elvis Presley, Marilyn Monroe en John Lennon verzorgt, belooft 'een eyeopener'. Volgens Billed Bladet is de belangstelling groot en geeft Ulrichsen zijn lezing minimaal veertien keer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: