BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Door terreurdreiging geen bezoek aan Burkina Faso voor Mary

Kroonprinses Mary van Denemarken gaat voorlopig niet naar Burkina Faso. Dat meldt het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken.

De reis die de prinses zou maken samen met de Deense minister van Buitenlandse Zaken is uitgesteld vanwege de terreuraanval in de hoofdstad Ouagadougou van het West-Afrikaanse land. Bij de actie van lokale terroristen van al-Qaeda bij Hotel Splendid kwamen dit weekeinde minstens 28 mensen om het leven en vielen 50 zwaargewonden.

De kroonprinses en de minister zouden van 24 tot en met 26 januari een werkbezoek afleggen in Burkina Faso. De visite zou aandacht besteden aan de gezondheid en rechten van vrouwen en de positieve democratische ontwikkeling van het land.

Minister Kristian Jensen zegt op de website van het ministerie dat hij het betreurt dat om veiligheidsredenen het bezoek niet kan doorgaan. Hij veroordeelt krachtig de terroristische aanslag en hoopt dat het uitgestelde bezoek spoedig alsnog kan plaatsvinden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: