BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een prinses in de puberteit

Terwijl de meeste tieners ‘selfies’ delen op sociale media en af en toe wat kattenkwaad uithalen moet prinses Amalia zich inhouden. Tijdens een belangrijke ontwikkelingsfase van haar leven zijn alle ogen op de prinses gericht. Elke grote fout die zij maakt, kan door de media opgepikt worden en zorgen voor ophef. Opvoedkundige Marina van der Wal vertelt zaterdag in Blauw Bloed welke gevolgen het voor een puber heeft om koninklijk te zijn.

Volgens opvoedkundige Marina van der Wal is het maken van fouten belangrijk in de puberteit. Voor een prins of prinses is dat niet zo gemakkelijk. Toen er in december een foto werd vrijgegeven van de prinsessen tijdens het paardrijden was er veel kritiek: 'Waarom dragen de dochters van de koning geen cap?' En zo zal het met alle foto's en nieuwsberichten over de prinses gaan.

Eerdere generaties kregen er al mee te maken. Prinses Victoria van Zweden zou in haar puberteit te dik zijn, Willem-Alexander werd  ‘prins pils’ genoemd en de Deense prins Frederik moest publiekelijk zijn excuses aanbieden na het in de prak rijden van een auto.

Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor een reportage over puberende prinsen en prinsessen!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: