BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde houden nieuwjaarsreceptie

Het Belgische koningspaar hebben donderdag in het Koninklijk Paleis in Brussel veel handen geschud ter gelegenheid van het nieuwe jaar. Koning Filip en koningin Mathilde ontvingen namelijk onder toeziend oog van minister Didier Reynders van Buitenlandse Zaken alle in België geaccrediteerde ambassadeurs en hoofden van diplomatieke zendingen.

Het paleis geeft daar zelf een indruk van door een video en een serie foto's van de ontmoetingen van het koningspaar met de diplomaten en hun partners te plaatsen op de eigen Facebook-pagina. Een van de gasten was monseigneur Giacinto Berloco, diplomatiek vertegenwoordiger van de Paus.

New Year's reception Diplomatic Corps 2016

Nieuwjaarsreceptie voor buitenlandse ambassadeurs in het Koninklijk Paleis te Brussel.Réception de Nouvel An pour les ambassadeurs étrangers au Palais Royal de Bruxelles.New Year's reception for foreign ambassadors at the Royal Palace of Brussels.Video: Koninklijk Paleis/Palais Royal/Königlicher Palast/Royal Palace

Geplaatst door Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy op donderdag 7 januari 2016

Met deze receptie zijn Filip en Mathilde er nog niet. Op 12 januari volgt een ontvangst voor de Europese instellingen en de permanente vertegenwoordigers geaccrediteerd bij de Europese Unie. Twee dagen later is er een nieuwjaarsontvangst voor de NAVO.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: