BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gebroken neus Charles mogelijk geen ongelukje

Als tiener liep prins Charles een gebroken neus op bij een rugbywedstrijd tussen scholieren. Het incident werd indertijd afgedaan als een ongelukje, maar dat blijkt niet waar te zijn.

Charles werd tijdens de wedstrijd belaagd door een medescholier op de strenge Schotse kostschool Gordonstoun die hem een lesje wilde leren, meldt Daily Mail. Volgens Graham Hadley, die ten tijde van het incident in 1966 op de school werkte, zei de jongen van tevoren al dat hij Charles te pakken wilde nemen.

"Hij wilde hem laten zien dat hij niet beter dan de rest was, alleen omdat hij van koninklijke komaf was", aldus Hadley. "Hij sloeg toe toen Charles in een scrum stond." Volgens Hadley waren ook zijn teamgenoten boos op de jongen die Charles een gebroken neus bezorgde.

De schooldirecteur zei indertijd dat de medescholier Charles per ongeluk had geraakt. Volgens Hadley kreeg hij instructies om de zaak in de doofpot te stoppen. Wie de boosdoener was, wil Hadley niet zeggen. Hij zou inmiddels overleden zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: