BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Grote verrassing voor koningspaar Noorwegen

Het was een feestelijke dag in Noorwegen. Vandaag zit koning Harald precies 25 jaar op de troon. De dag begint met een kerkdienst in de kapel van het koninklijk paleis in Oslo. Vervolgens trekken de Noorse royals de warme kleding uit de kast om voor het paleis samen met het volk flink wat winterpret te beleven.

De koninklijke familie deed vol enthousiasme mee aan de georganiseerde activiteiten. De koning vertelt dat het evenement voor hem een verrassing was: 'Toen men het had over een dag skiën dacht ik aan een kleine baan en dat wij wat rond zouden lopen, maar zie wat ze hebben gemaakt! Het is echt ongelofelijk, fantastisch.'

25 jaar geleden is koning Olav, de vader van Harald, overleden. Daarom is deze dag voor de Noren niet slechts heugelijk. Koningin Sonja merkte het tijdens de kerkdienst: 'Een prachtige dienst maar we voelen de rouw, maar zo is het leven.'

Ook prinses Mette-Marit was duidelijk geraakt tijdens de dienst in de kapel. Wij hebben voor u de hoogtepunten van de feestelijke dag verzameld.