BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Haakon leert over 'fantastische boom'

Hoe fantastisch en bijzonder een boom is, weet kroonprins Haakon nu beter dan ooit tevoren. Hij opende dinsdagmiddag namelijk in het Noors Bosmuseum in Elverum de tentoonstelling 'De fantastische boom'. Daarin wordt onder meer uitgebreid en ingenieus aanschouwelijk gemaakt hoe fotosynthese werkt.

"De tentoonstelling is vrij uniek en baanbrekend werk op vele gebieden. Wij doen dingen niemand anders heeft gedaan, en bouwden 's werelds grootste aluminiumboom, boordevol technische verfijningen”, aldus Ida Kristine Teien, consultant van het Anno Museum die lange tijd aan het project heeft gewerkt. Ze noemt de expositie "absoluut prachtig”.

"We praten over hoe de boom functioneert en dat de fotosynthese de basis is van alle leven. De bladeren zijn de beste verzamelaars van de wereld, en wij vertellen hoe fotosynthese plaatsvindt in het blad. Bomen hebben het magische vermogen de lucht om te zetten in suikers. Dat leggen we uit op nieuwe en spannende manier”, vertelt Teien.

Kroonprins Haakon van Noorwegen kreeg het allemaal uitgelegd na de opening van de expositie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: