BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Camilla wordt tekenfilmfiguurtje

Hertogin van Cornwall Camilla is een tekenfilmfiguurtje geworden. De echtgenote van de Britse prins Charles is erejurylid van een schrijfwedstrijd voor kinderen en ter promotie daarvan is een animatiefilmpje gemaakt.

Camilla is ook te horen in het filmpje, ze leende haar stem aan haar getekende versie. Volgens de BBC is de hertogin de eerste royal die dat doet.

Animator Oliver Smyth moest wel zoeken toen hij de opdracht kreeg een figuurtje te maken van Camilla. “Maar ze heeft een typische haarstijl en haar ogen vallen op, dus ik had wel wat om mee te werken.” Smyth vond het ‘een hele eer’ om de hertogin te tekenen. “Het was een leuk proces.”

De schrijfwedstrijd 500 Words wordt georganiseerd door de BBC. Kinderen jonger dan dertien jaar worden uitgedaagd een verhaal van vijfhonderd woorden te schrijven. De omroep ontving vorig jaar 120.421 inzendingen, een record.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: