BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Interview met prins Pieter-Christiaan over gezonde voeding

Prins Pieter-Christiaan was donderdagochtend aanwezig bij de opening van de beurs in Amsterdam. Blauw Bloed was erbij en sprak met de prins.

Prins Christiaan keek toe hoe oud-schaatser Erben Wennemars op de gong sloeg om aandacht te vragen voor goede voornemens. Zowel de prins als Erben Wennemars zijn ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Bekijk hieronder het hele interview met prins Pieter-Christiaan.

Door middel van de JOGG-aanpak werken inmiddels honderd gemeenten doorlopend aan het gezonder maken van de leefomgeving van jongeren. Ze stimuleren en helpen scholen en sportclubs om gezonde keuzes aan te bieden in de kantine. Ouders en kinderen worden verleid om meer water te drinken, meer te bewegen en gezonder te eten.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: