BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip speecht over vluchtelingencrisis

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdag de voornaamste autoriteiten van het land ontvangen in het Koninklijk Paleis te Brussel. In zijn toespraak zei Filip dat België moet blijven streven naar een evenwicht tussen solidariteit, de opvangcapaciteit van vluchtelingen en de wederzijdse wil tot integratie.

De koning wees erop dat het aantal vluchtelingen en migranten elk jaar toeneemt. "In die context heeft ons land zijn verantwoordelijkheid genomen", aldus het staatshoofd. Ongeveer vijfhonderd mensen waren aanwezig. Van de koninklijke familie waren tevens prinses Astrid en prins Lorenz bij de toespraak. Prins Laurent was vorig jaar nog wel aanwezig maar ontbrak dit jaar.

Filip besteedde in zijn toespraak ook aandacht aan de Europese Unie en aan het Klimaatakkoord. Aan het einde sprak hij nog even over technologische vooruitgang.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: