BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Harald geniet van skiwedstrijden

Koning Harald geniet dit weekend van het nationaal kampioenschap skiën bij Tromsø in het noorden van Noorwegen. De winnaars en winnaressen van de verschillende onderdelen krijgen uit handen van de 78-jarige vorst de zogenoemde 'Koningsbeker' uitgereikt.

Een van de gelukkigen zaterdag was Petter Northug. Hij werd eerste op de 30 kilometer skiathlon. Dat is een langlauf-evenement waarbij beide technieken om vooruit te komen, namelijk de schaatstechniek en de klassieke wijze waarbij de ski's in een spoor blijven, worden gebruikt.

Tromsø, gelegen boven de poolcirkel, heeft van het nationaal kampioenschap een groot feest gemaakt onder het motto 'volksfeest in winterstad', waaraan de jubilerende koning maar al te graag deelneemt. Volgens de hofagenda is koning Harald ook zondag nog in Tromsø.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: